Hopp til hovedinnholdet

Har mamma lov til å bestemme at jeg må dusje med åpen dør?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

I kveld skulle jeg dusje og mamma banker på og kommanderer meg til å låse opp slik at lillebroren min kan pusse tenner. Hun lurer på hvorfor jeg låser når jeg skal duske, og jeg sier at jeg ikke er komfortabel med å ha andre inne på badet mens jeg dusjer. Da sier hun at hun ikke forstår hvorfor jeg har det sånn, sammenligner det med å dusje på skolen og sier at jeg ikke har noe ingen andre har. Og det er jo sant, men jeg vil ikke at noen skal være inne på badet mens jeg dusjer. Mamma sier at jeg også må få et annet forhold til kroppen min, men jeg synes ikke det er noe galt med det forholdet jeg har til kroppen min. Det er ikke det som gjør at jeg ikke vil ha noen inne på badet mens jeg dusjer, jeg vil bare være alene og ha litt privatliv, noe som det virker som om mamma liker veldig dårlig. Har hun lov til å bestemme at jeg må dusje mens jeg har åpen dør slik at de i familien kan gå inn og ut som de vil?

SVAR

Besvart 09.12.2018 15:55:33
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Hva skjer i puberteten?

Hormonene bobler i kroppen – kroppen er ikke lenger den samme, og følelsene svinger. Hva skjer?

 

Les mer
attach_file

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Vi gir deg ti tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

 

Les mer
attach_file

Hva kan du bestemme selv?

Det er viktig å være klar over at du i utgangspunktet har selvbestemmelse i alle saker som angår din helse fra du har fylt 16 år. Det er den helserettslige myndighetsalderen. I noen tilfeller kan du bestemme selv allerede fra 12 år.

 

Les mer
account_circle