Hopp til hovedinnholdet

Mamma lar meg ikke være ute på fest med venner

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Jeg har lyst til å dra ut på fester og være med vennene mine til sent på natt. Jeg vil bli kjent med nye mennesker som går på de andre skolene og jeg vil utforske nye ting. Men mamma lar meg ikke få lov. Hun sier at hun stoler på meg at jeg ikke drikker og sånt (og det vil jeg ikke heller! Jeg synes det er teit at det alltid liksom blir morsommere med alkohol), men problemet er at hun ikke stoler på de andre som er på fester og lignende. At de skal drikke seg fulle og gjøre ekle ting mot meg eller prøve å få meg med på ting. Det er et problem at mamma tror at jeg ikke er klar for å takle dette og hun lar meg ikke slippe til! Jeg har så lyst til å si: «Mamma! Jeg kan jo ikke oppleve verden og få erfaringer fra verden hvis jeg aldri opplever noe! Det er bedre HVIS noe skjer så har jeg noen å komme hjem til, enn at når jeg flytter hjemmefra så skjer det noe ekkelt også har jeg ingen hjemme hos meg som kan støtte meg...» Men er så redd for at hun skal bli sint.. Hva kan jeg gjøre?

SVAR

Besvart 18.12.2018 09:30:23
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Krangling, strenge grenser og bråk hjemme?

Synes du foreldrene dine er for strenge, at dere krangler for mye, eller at du bør få bestemme mer? Her er noen tips til deg.

 

Les mer
attach_file

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Vi gir deg ti tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

 

Les mer
account_circle