Hopp til hovedinnholdet

Mamma starter alltid drama

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei, jente med Aspergers her. De siste årene har vært tunge, med både meg og en yngre søster på bup. Jeg er eldst av fire søsken, har to søstre (12-åring og 8-åring) og en bror på 5 år. Mamma og pappa krangler ofte, og oftest er det mamma som starter. Hun er alltid stressa og sint, og fokuserer alltid på det negative. Hun skylder på oss barna når hun føler seg stressa. Om jeg eller pappa prøver å snakke med henne om det, blir hun sint på oss og sier at vi ikke bryr oss om henne. Mamma blir fort irritert på pappa og meg. Jeg er veldig glad i pappa, og liker å finne på ting med ham. Mamma blir sjalu når jeg snakker med pappa istedenfor henne, men om jeg går til henne er hun bare negativ. Søskenene mine blir også lei seg og sure. Hun på 12 år sover ikke om natta, og jeg hører henne gråte. Attpåtil har jeg kuttet meg igjen, etter å ha unngått det i et år. Jeg er sint på mamma, fordi hun alltid starter drama. Det er aldri godt nok for henne. Jeg har fått nok av det... Hva gjør jeg nå??

SVAR

Besvart 20.12.2018 13:22:10
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Hvis du har det vanskelig, får du ofte råd om å snakke med noen. Men hvorfor hjelper det egentlig, og hvordan kan du komme i gang?

 

Les mer
attach_file

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Vi gir deg ti tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

 

Les mer
attach_file

Du kan kontakte familievernet

Familievernet kan hjelpe deg med små og store problemer hjemme. De som jobber der er fagfolk med taushetsplikt.

 

Les mer
attach_file

Helsestasjon for ungdom

Helsestasjon for ungdom er et gratis tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

 

Les mer
attach_file

Alarmtelefonen med døgnåpen chat

Utsettes du for vold, trusler, overgrep eller omsorgssvikt? Trenger du noen å snakke med? Du kan chatte med Alarmtelefonen for barn og unge på 116111.no, ringe 116 111, eller sende sms til 417 16 111, hele døgnet.

 

Les mer
account_circle