Hopp til hovedinnholdet

Krangler med foreldrene mine, og nå nekter de å betale annet enn kost og losji for meg.

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei!
jeg er en gutt på 17 år som fyller 18 i oktober. Jeg har gjennom hele ungdomstiden hatt regelmessige krangler med foreldrene mine. Vi er nå kommet til et punkt, hvor de nekter å betale annet enn kost og losji for meg. Jeg må dekke klær, fritid, transport til skolen, idrett og annet selv. De truer med å kaste meg på hybel og bare betale det som er minst mulig til jeg endelig er 18.

Jeg begynner nå å bli veldig lei, og jeg gleder meg til den dagen jeg fyller 18, men før jeg fyller 18 må jeg leve i dette helvetet videre. Moren min forlanger å vite hvor jeg er til en hver tid, og hun forlanger å vite hvem jeg er sammen med, hva jeg gjør, hva jeg bruker pengene mine på og hvor lenge jeg er ute. Jeg respekterer felles husregler og kommer hjem til avtalt tid.

Jeg spør dere da. Hva slags juridiske rettigheter har jeg i forhold til økonomi, kan moren min bestemme hvem jeg skal være sammen med og hva jeg skal bruke pengene mine til. Finnes det evt et stipend man kan søke fra staten hvis jeg blir kastet på hybel.

Håper på svar
Hilsen frustrert 17 åring

SVAR

Besvart 16.04.2009 10:20:28
account_circle