Hopp til hovedinnholdet

Jeg sliter med å sovne om kvelden.

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei. Jeg er en jente på 12 snart 13 og sliter veldig med å sovne om kvelden. Mamma og pappa blir ganske sinte og frustrerte pågrunnav dette. Jeg har prøvd og legge meg tidlig men jeg sovner fortsatt ikke, har også prøvd og stå opp tidligere. Har prøvd å trene og bli sliten før jeg skal legge meg, men til ingen nytte. Har også prøvd sånn te som gjør at man blir trøtt eller noe. Det meste av grunnen til at de blir så sinte er at om morningene så klarer jeg bare så vidt å få meg opp av senga. Jeg har alarm på om morningen. Det som er, er at jeg liksom om morningene tenker at fem minutter til kan vel ikke skade. Også sovner jeg igjen, mamma vekker meg heldigvis de fleste gangene jeg ikke våkner av meg selv, men dette gjør at hun blir sint fordi jeg sovner. Mamma og pappa bare sier at det er bare å sovne, men det er ikke det får meg. Jeg får det bare ikke til. Jeg ligger i senga med øynene lukket uten teknologi i flere timer uten å sovne. Er på mobilen litt før jeg skal sovne. Hjelp meg!

SVAR

Besvart 30.01.2019 17:29:37
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Råd til deg som strever med å sove

Kroppen og hjernen din er avhengig av søvn for å fungere godt. Samtidig er det vanlig å ha søvnvansker. Her får du tips til gode søvnvaner.

 

Les mer
attach_file

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Vi gir deg ti tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

 

Les mer
attach_file

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

 

Les mer
account_circle