Hopp til hovedinnholdet

Er det greit at voksne slår og hva gjør jeg når det skjer

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei, jeg er en jente på 16 år som krangler med faren min av og til. De få gangene vi krangler blir han ill sint og begynner å rope til meg. Jeg ser sittet hans dypt inn i øynene hans. Jeg tørr ikke annet enn å sitte ne då høre på. De gangene jeg prøver å si ifra om hvordan jeg oppfattet sitvasjonen blir han bare mer sint og ber meg om å sitte ned og høre etter. Det er nå 3 gangen han slår meg i armen. Han slår også hardt. De gangene han gjør det ender det med at jeg ligger på rommet og bare griner. Så mitt spørsmål er egentlig om dette er greit? Eller hva jeg bør gjøre neste gang noe slik skjer igjen?

SVAR

Besvart 29.01.2019 16:45:21
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Hva er vold?

Vold er handlinger som kan skremme eller skade noen, og kan være både fysisk og psykisk. Det finner mange ulike typer vold. Her forklarer vi noen av dem.

 

Les mer
attach_file

Opplever du vold hjemme?

Er hjemmet ditt er et sted der du er redd, må være på vakt og passe på hva du sier og gjør? Sånn skal det ikke være.

 

Les mer
attach_file

Du kan kontakte familievernet

Familievernet kan hjelpe deg med små og store problemer hjemme. De som jobber der er fagfolk med taushetsplikt.

 

Les mer
attach_file

Alarmtelefonen med døgnåpen chat

Utsettes du for vold, trusler, overgrep eller omsorgssvikt? Trenger du noen å snakke med? Du kan chatte med Alarmtelefonen for barn og unge på 116111.no, ringe 116 111, eller sende sms til 417 16 111, hele døgnet.

 

Les mer
attach_file

Sinna? Sånn kan du mestre det!

Kjenner du at det bare koker over? Det kan virke skremmende med sinne, både for deg og de rundt deg. Sinne er en normal følelse, men blir det for mye, kan det være lurt å jobbe litt med det.

 

Les mer
account_circle