Hopp til hovedinnholdet

Mye smerter i kroppen, kan jeg gå til kiropraktor uten mine foreldre?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei. Jeg er en jente på 14 med mange smerter i kroppen. Jeg har vært hos kiropraktor en gang noe som hjalp veldig, men foreldrene mine er skilt og jeg valgte for ikke så lenge siden og flytte til pappa. Mamma vil derfor ikke ta meg med til kiropraktor og er fortsatt veldig såret og sur så jeg tørr ikke si noe. Kan jeg bestille time og dra til kiropraktor selv, uten mine foreldre?

SVAR

Besvart 10.03.2019 10:45:13
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Vi gir deg ti tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

 

Les mer
attach_file

Hva kan du bestemme selv?

Det er viktig å være klar over at du i utgangspunktet har selvbestemmelse i alle saker som angår din helse fra du har fylt 16 år. Det er den helserettslige myndighetsalderen. I noen tilfeller kan du bestemme selv allerede fra 12 år.

 

Les mer
attach_file

Hvilke helsespørsmål kan ung.no svare på?

Du kan få svar på mye du lurer på om kropp, helse og seksualitet på ung.no, men ung.no erstatter ikke lege, helsesykepleier eller krisehjelp.

 

Les mer
attach_file

Helsestasjon for ungdom

Helsestasjon for ungdom er et gratis tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

 

Les mer
attach_file

Sånn kan fastlegen hjelpe deg

Alle som bor i Norge har rett på fastlege. Fram til du er 16 år er besøk hos fastlegen gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

 

Les mer
account_circle