Hopp til hovedinnholdet

Bekymret for min søster - hva skal jeg gjøre?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei!Jeg har ei søster (23 år) som jeg er bekymret over. Jeg bor i en innvandringsfamilie på 5. Jeg er bekymret over hennes fremtid, hvordan det påvirker meg og min bror, og foreldrene mine som ofte krangler på grunn av henne. Hun gikk bare et halvt år på universitetet, så droppet hun ut av lærerstudiet. Vi ser at hun har blitt mye mer barnslig, lat (+klarer ikke å tenke logiskt). Hun har ingen venner. Hun tenker fortsatt på urealistiske mål i livet, som å bli youtuber (uten noe bra utgangspunkt/plan) og å vinne i lotto. Tenker kortsiktig. Hun vil ikke tenke på utdanning eller en ordentlig jobb. Vi oppfordrer henne til å være mer fysisk aktiv og spise mer og drikke mer vann, for hun er undervektig og alle kan se at hun ikke har bra nok muskulatur. Hun er skikkelig mye mer annerledes enn "vanlige" jenter som er over 18. Nå jobber hun som vikariat på barnehager og sfo, men bryr seg ikke om en fremtidlig "ekte" jobb. Vikariatet kan ikke vare til hun pensjonerer seg... Hva bør jeg gjøre?

SVAR

Besvart 23.03.2019 08:39:06
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Vennen min har det vanskelig – hvordan kan jeg hjelpe?

Ser du at en av vennene dine har det vanskelig? Har en venn betrodd seg til deg om noe som gjør deg bekymret? Slik kan du hjelpe.

 

Les mer
attach_file

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Hvis du har det vanskelig, får du ofte råd om å snakke med noen. Men hvorfor hjelper det egentlig, og hvordan kan du komme i gang?

 

Les mer
attach_file

Er det ditt ansvar å beskytte familiens ære?

Er familiens ære ditt ansvar? Må du overvåke dine søstre og passe på at de ikke gjør noe «dumt»? Må du straffe dem om de ikke oppfører seg slik familien ønsker eller har kjæreste?

 

Les mer
account_circle