Hopp til hovedinnholdet

Er sliten, lei og det er vanskelig med venner

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei! Jeg er en jente på 16, snart 17 år. Jeg har tatt en del tester på nettet ang depresjon. Føler jeg selv er nedfor, sliten og lei alt, hele tiden. Det er ganske slitsomt, spesielt når jeg ikke har et sted jeg kan være alene. Min familiesituasjon er veldig spesiell. Jeg, min bror, mamma og pappa bor i samme hus som mine besteforeldre. Jeg har derfor ikke mye tid for meg selv og føler jeg ikke har et sted der jeg kan være for meg selv. Dette er spesielt vanskelig i tidene jeg føler meg ekstra dritt. Sliter med selvbilde, selvtillit og er ikke veldig glad i meg selv. Føler jeg ikke får snakket ordentlig ut om problemene mine med noen, og får derfor ikke den hjelpen jeg er redd jeg trenger. Det har vært en vanskelig vinter da jeg har startet på videregående, og mine venner har fått seg andre venner. Føler de vennene jeg hadde har blitt bedre venn med hverandre, og ekskluderer meg. Hva skal jeg gjøre?

SVAR

Besvart 03.04.2019 22:52:11
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Oversikt over gode hjelpetjenester

Her finner du oversikt over gode hjelpetjenester for deg som har det litt vanskelig for tiden, eller deg som har spørsmål om alt fra problemer hjemme, alkohol, kropp og helse, til verneplikt og førerkort.

 

Les mer
attach_file

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

 

Les mer
attach_file

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Hvis du har det vanskelig, får du ofte råd om å snakke med noen. Men hvorfor hjelper det egentlig, og hvordan kan du komme i gang?

 

Les mer
attach_file

Psykologisk førstehjelp når følelsene er vanskelige

Følelsene påvirker hvordan du tenker og tankene påvirker hvordan du føler. Tankekraften kan hjelpe deg til å få det bedre med følelsene.

 

Les mer
account_circle