Hopp til hovedinnholdet

Har fosterforeldrene mine lov til å overvåke meg med kamera i hjemmet?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei, jeg er en 16 år gammel jente som bor i fosterhjem. For ca 2 måneder siden såg jeg at min fosterfar hadde sittet opp 2 overvåkningskameraer i hjemmet mitt. Et i stuen, og et rettet mot soverommet mitt. Jeg syntes dette er ekstremt ubehagelig, men får bare sinte reaksjoner når jeg sier ifra om det til han. Min fosterfar sier det er for sikkerhet, men jeg skjønner ikke da hvorfor han ikke har dem utfor innganger og også hvorfor han ikke fortalte meg om disse. Hvordan er egentlig reglene på overvåkning av sitt eget hjem? Jeg syntes det er ekstremt ubehagelig å vite at jeg blir følgt med på 24/7.

SVAR

Besvart 03.04.2019 18:21:26
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Vi gir deg ti tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

 

Les mer
attach_file

Kan foreldrene kreve å få vite passordene mine?

Vil foreldrene dine vite passordet ditt til for eksempel Snapchat eller Instagram? Se her om de har lov til det eller ikke.

 

Les mer
attach_file

Rettigheter for deg som bor i fosterhjem

Du har rett til å få vite hvorfor du er i fosterhjem og hvor lenge du skal være der. Det er barnevernstjenesten som har ansvaret for at du får informasjon.

 

Les mer
account_circle