Hopp til hovedinnholdet

Lite støtte i oppveksten - strever psykisk

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei jeg er en jente på 16 som ikke tror det er bra for meg å bo hjemme. Jeg sliter en del psykisk og har gjort det i flere år. Jeg har slitt en del med selvskading og selvmordstanker. Jeg bor alene med mamma. Det er ikke mulig å bo hos pappa, vi har veldig dårlig forhold og har ikke kommer overens om noe siden jeg var liten, han drakk en del når jeg var liten så jeg har mange dårlige opplevelser av han og han sier masse slemme ting som man ikke skal si til barna sine. Mamma er veldig lite støttende og rakker ned på meg hele tiden, jeg føler også jeg ikke har fått den omsorgen jeg har trengt under oppveksten. Hun er veldig kald og det virker som hun ikke bryr seg om hvordan jeg har det. Jeg har prøvd mange ganger å snakke med henne om at jeg trenger at hun er der for meg men hun blir bare sur og begynner å kjefte og kalle meg ting. Jeg tror jeg trenger en voksen person i livet mitt som kan hjelpe meg og være der for meg. Vet ikke hva jeg skal gjøre

SVAR

Besvart 19.04.2019 13:35:41
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Oversikt over gode hjelpetjenester

Her finner du oversikt over gode hjelpetjenester for deg som har det litt vanskelig for tiden, eller deg som har spørsmål om alt fra problemer hjemme, alkohol, kropp og helse, til verneplikt og førerkort.

 

Les mer
attach_file

Alarmtelefonen med døgnåpen chat

Utsettes du for vold, trusler, overgrep eller omsorgssvikt? Trenger du noen å snakke med? Du kan chatte med Alarmtelefonen for barn og unge på 116111.no, ringe 116 111, eller sende sms til 417 16 111, hele døgnet.

 

Les mer
attach_file

Du kan kontakte familievernet

Familievernet kan hjelpe deg med små og store problemer hjemme. De som jobber der er fagfolk med taushetsplikt.

 

Les mer
attach_file

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Hvis du har det vanskelig, får du ofte råd om å snakke med noen. Men hvorfor hjelper det egentlig, og hvordan kan du komme i gang?

 

Les mer
account_circle