Hopp til hovedinnholdet

Jeg har noen problemer med faren min

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei jeg har noen problemer med faren min. Faren min lytter ikke til meg, virker ikke som han respekterer meg heller. Han blir veldig lett sur for små ting, og skriker til meg når vi krangler. Om jeg ikke gjør det han ber meg om, slenger han ofte stygge kommentarer til meg. Kommentarer som handler om at jeg er, eller kommer til å bli mislykket. Det virker som han forventer at jeg er perfekt, selvom han skjønner at jeg har «normale problemer» som kjæreste problemer liksom, skjønner han meg ikke som person eller mine langt større problemer: ting som gjør at jeg ikke virker som den flinke, talentfulle datteren med 6ere på skolen. I tillegg har jeg hatt episoder med han tidligere, hvor han har vært fysisk voldelig mot meg, tatt hardt tak i meg, røsket ting ut av armene mine eller dyttet meg inn i en vegg slik at jeg fikk merker og vondt. Vet ikke hva jeg skal gjøre, har snakket med han mange ganger, men han har ingen selvinnsikt, tar ikke noe innover seg,men mener alltid at jeg ikke lytter.

SVAR

Besvart 13.05.2019 10:34:02
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Hvis du har det vanskelig, får du ofte råd om å snakke med noen. Men hvorfor hjelper det egentlig, og hvordan kan du komme i gang?

 

Les mer
attach_file

Du kan kontakte familievernet

Familievernet kan hjelpe deg med små og store problemer hjemme. De som jobber der er fagfolk med taushetsplikt.

 

Les mer
attach_file

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Vi gir deg ti tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

 

Les mer
attach_file

Helsestasjon for ungdom

Helsestasjon for ungdom er et gratis tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

 

Les mer
account_circle