Hopp til hovedinnholdet

Orker ikke bo sammen med faren min mer

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Jeg har bodd med faren min i over 10 år nå. Har ingen kontakt med mor, av visse årsaker, og det går helt fint for meg. Men i de siste årene så har forholdet til meg og faren min bare blitt verre. Utenom at jeg går på skolen, så er vi oppå hverandre hver dag, fordi han er uføre og er hjemme hele tiden. Vi går hverandre på nervene stort sett hver dag, og klarer ikke kommunisere normalt med hverandre. Han klager på at jeg har blitt for voksen og pertentlig, og jeg klager på at han er for køddete og useriøs hele tiden. Jeg klarer ikke å finne humor i det han sier, spesielt når han alltid skal kødde på bekostning av meg, noe jeg ikke syns er noe gøy. Jeg blir sliten og nedfor når jeg er hjemme, og finner ikke ork til å gjøre husarbeid. Det er bare jeg som må gjøre det, fordi han skylder på sykdommene han har. Jeg føler det er så stort press på meg, og finner ikke motivasjon når jeg må bo sammen med han i flere år til. Har prøvd å ta opp dette, men han blir bare sur og skylder bare på meg.

SVAR

Besvart 18.05.2019 08:58:22
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Når kan du flytte hjemmefra?

Du har ingen rett til å flytte hjemmefra før du er myndig (fylt 18 år). Men er du og foreldrene dine er enige om at du kan flytte, er det ingen lov som hindrer deg.

 

Les mer
attach_file

Du kan kontakte familievernet

Familievernet kan hjelpe deg med små og store problemer hjemme. De som jobber der er fagfolk med taushetsplikt.

 

Les mer
attach_file

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Vi gir deg ti tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

 

Les mer
account_circle