Hopp til hovedinnholdet

Moren min behandler meg og lillesøster forskjellig

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei! Jeg er en jente på 13 år. Jeg har en lillesøster på 12 år nå. Mens jeg blir 14 i november. Jeg føler at moren min ikke vil ha noe med meg å gjøre. Hun legger alt opp til meg og søsteren min bare slipper unna. Jeg har prøvd å snakke til mamma om dette. For eksempel sier jeg_ mamma jeg hadde ikke tid til å henge opp klærne fordi jeg måtte rydde opp etter søsteren min og gjøre leksene mine. Men da sier hun gjør det da. Så jeg på en måte føler at jeg har et lite *foreldeansvar* for søsteren min. Noe som preger mye på meg. Når mamma og pappa kommer hjem fra jobb og er slitne skal alt av oppgaver være i orden og alt skal være pent og ryddig, men da har jeg gjort alt men søsteren min bare har sittet og spilt. Jeg blir fysisk og psykisk sliten av dette og orker ikke mer! Men ingen vil høre på meg. Hjelp?

SVAR

Besvart 31.05.2019 12:44:25
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Få det bedre hjemme med familieråd

I familieråd samarbeider barn, familie, nettverk og fagfolk om å finne de beste løsningene for deg som har det vanskelig hjemme.

 

Les mer
attach_file

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

 

Les mer
attach_file

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Hvis du har det vanskelig, får du ofte råd om å snakke med noen. Men hvorfor hjelper det egentlig, og hvordan kan du komme i gang?

 

Les mer
account_circle