Hopp til hovedinnholdet

Bror utagerer og sniker seg ut, hva skal jeg gjøre?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei! Jeg har en lillebror på 15 som er diagnosert med adhd. Han har det siste halvåret begynt å utagere. Han sniker seg ut på natta, drikker alkohol, stjeler av oss andre i familien, skulker skolen, viser ikke noe respekt for noen. Har også en lillesøster på 5 som bor i huset som kan bli negativt påvirket av dette. Jeg er bekymret for han, men han vil ikke høre når jeg prøver å komme med råd. Mamma er fortvilet og føler hun gir alt for å hjelpe han på rett spor igjen. Siden mamma er alenemor må jeg ofte hjelpe til med ting som å kjøre rundt på natten og lete etter han. Ikke fordi han sliter hun ut, men fordi han ikke forstår alvoret i ting han gjør. Mor har prøvd alt. Jeg får ikke sove om natten fordi jeg bekymrer meg så mye over hvordan det skal gå med han, eller hva hans neste dumme trekk er. Alle rundt oss er bekymret og får bakoversveis når jeg forteller dem om visse ting han gjør. Er instutisjon er aktuell situasjon for han? Hilsen bekymret storesøster

SVAR

Besvart 02.06.2019 23:54:29
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Oversikt over gode hjelpetjenester

Her finner du oversikt over gode hjelpetjenester for deg som har det litt vanskelig for tiden, eller deg som har spørsmål om alt fra problemer hjemme, alkohol, kropp og helse, til verneplikt og førerkort.

 

Les mer
attach_file

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Hvis du har det vanskelig, får du ofte råd om å snakke med noen. Men hvorfor hjelper det egentlig, og hvordan kan du komme i gang?

 

Les mer
attach_file

Du kan selv kontakte barnevernet

Har du det vanskelig hjemme, eller er du bekymret for hvordan noen du kjenner har det hjemme? Du kan selv melde fra til barnevernet.

 

Les mer
account_circle