Hopp til hovedinnholdet

Jeg er følsom for røyklukt, men pappa vil ikke slutte å røyke.

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei! Jeg er en jente på 16 år som er veldig følsom for lukten av røyk. Jeg begynner å hoste innmari dersom jeg ikke stopper lukten ved å komme nærme meg. Jeg bor med en far og mor der far røyker minst 7 tobakker hverdag. Han røyker og jeg reagerer. Jeg går bort fra han, men selv om han er ferdig med røyken kan jeg fortsatt lukte det fra kroppen hans. Han røyker ute i verandaen med døra åpen, men dersom jeg skulle lukke døra, begynner han å kjefte på meg ved å si jævel drit unge og et misfoster. Jeg har prøvd å få han til å slutte, men han begynner å si at det jeg sier bare er tull og fjas. Han har også fått vite at han har arva diabetes fra farmor. Det ser ut til at han bryr seg om røyk enn familien og helsen hans. Jeg har sagt til han at jeg begynner å hoste veldig mye på grunn av lukten av røyken, men han er for sta og vil ikke bry seg mindre. Hva skal jeg gjøre for problemet mitt ?

SVAR

Besvart 17.06.2019 09:46:56
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Vi gir deg ti tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

 

Les mer
attach_file

Alarmtelefonen med døgnåpen chat

Utsettes du for vold, trusler, overgrep eller omsorgssvikt? Trenger du noen å snakke med? Du kan chatte med Alarmtelefonen for barn og unge på 116111.no, ringe 116 111, eller sende sms til 417 16 111, hele døgnet.

 

Les mer
attach_file

Du kan kontakte familievernet

Familievernet kan hjelpe deg med små og store problemer hjemme. De som jobber der er fagfolk med taushetsplikt.

 

Les mer
account_circle