Hopp til hovedinnholdet

Føler meg overvåket hjemme og har selvmordstanker. Kan barnevernet hjelpe?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei! Jente 16år. Jeg har en kjæreste på 18 år og mine foreldre nekter meg å dra til han, han drar alltid til meg, og når vi er hjemme til meg er vi hele tide under overvåkning, som vil si at vi ikke får noe alenetid. Jeg er alltid under overvåkning. Ting hjemme er ikke greit lengre, jeg har startet med å selvskade igjen...og jeg har hatt selvmordstanker flere ganger og har hatt flere planer om hvordan jeg skal ta mitt eget liv. Det er så ille at jeg er redd dem. Jeg lurer på om jeg kan kontakte barnevernet på grunn av at de skader meg psykisk og om barnevernet gjøre noe med det? Vil jeg eventuelt bli omplassert om de finner ut at det er ikke en plass for meg å bo? Takk for svar!

SVAR

Besvart 12.08.2019 13:04:58
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Når er det greit å overnatte hos kjæresten?

Det er en deilig tanke å kunne krype tett inntil kjæresten om kvelden og få lov til å bli der hele natten. Foreldre kan sette en stopper for den drømmen, ofte fordi de syns det er for tidlig.

 

Les mer
attach_file

Utsettes du for sosial kontroll?

Det er naturlig å ha grenser og regler hjemme, men noen foreldre kan være så strenge at de bryter norsk lov.

 

Les mer
attach_file

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Hvis du har det vanskelig, får du ofte råd om å snakke med noen. Men hvorfor hjelper det egentlig, og hvordan kan du komme i gang?

 

Les mer
account_circle