Hopp til hovedinnholdet

Moren min og jeg krangler, hun sier at livet hadde vært enklere alene.

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei, jeg er en jente på 15 som lever alene med moren min. Faren min har vært død lenge, siden jeg bare var et par år gammel. Jeg og moren min krangler fryktelig mye, og det begynner å bli ille. Jeg er veldig mye yngre enn de eldre søsknene mine, som er over 10 år eldre enn meg og har flyttet ut. Jeg er den siste igjen, og hun har ofte sagt (til stefaren min/meg) hvordan livet hennes hadde vært mye enklere om hun var alene, og hvordan søsknene mine var mye enklere å ha enn meg. Og når jeg svarer og blir sur så er det «min feil». Hun har en kjæreste/fremtidig ektemann som hun har hatt lenge og som jeg stoler på, men han forstår ikke helt (han ser jo at hun blir sint og skriker mye og kjefter, men skjønner ikke at noen ganger så sier hun usaklige ting og faktisk sårer meg). Moren min sliter også med forbruk av alkohol (men i det siste har vi kranglet også når hun er edru). Jeg vet ikke om jeg orker mer av dette, og hun hører aldri på meg når jeg konfronterer henne. Hva burde jeg gjøre?

SVAR

Besvart 01.09.2019 23:12:26
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Vi gir deg ti tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

 

Les mer
attach_file

Du kan selv kontakte barnevernet

Har du det vanskelig hjemme, eller er du bekymret for hvordan noen du kjenner har det hjemme? Du kan selv melde fra til barnevernet.

 

Les mer
attach_file

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

 

Les mer
account_circle