Hopp til hovedinnholdet

Psykiske helseutfordringer i familien

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei. For et år siden flyttet jeg ut hjemmefra med hjelp av barnevernet. Moren min er psykisk syk, og har vært det helt siden jeg var liten. Faren min er bipolar og har ikke vært en del av livet mitt siden jeg var liten. Ble skikkelig sint på faren min i fjor fordi jeg alltid har følt meg skuffet over han, følt meg glemt bort og ignorert.. de gangene jeg var hos han bare drakk han og ignorerte meg. Stemoren min sa at «sånn er det bare». Men følte meg så sviktet av de da. Fordi mamma ble lagt inn- og det var absolutt ingen der, ikke engang psykologene hennes gjorde noe for oss. Familien vår tok så mye avstand fra oss da at alt ble vondt.. fikk likevel ingen å snakke med. Da søsteren min ble dårlig fortalte ingen meg noe, ikke engang da vi hentet henne på sykehuset etter hun hadde tatt overdose. Mamma og søsteren min sa bare at hun var dårlig da. Da jeg ble dårlig skulle alle vite alt! Jeg blir bare dårligere, og alle bryr seg om seg selv bare. Vil ikke ha kontakt med de.

SVAR

Besvart 09.09.2019 09:16:52
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Når en du er glad i er syk

Hvis foreldrene dine er syke, eller sliter med rus, er du deres pårørende. Det kan være tungt, men det er støtte å få.

 

Les mer
attach_file

Oversikt over gode hjelpetjenester

Her finner du oversikt over gode hjelpetjenester for deg som har det litt vanskelig for tiden, eller deg som har spørsmål om alt fra problemer hjemme, alkohol, kropp og helse, til verneplikt og førerkort.

 

Les mer
attach_file

Alarmtelefonen med døgnåpen chat

Utsettes du for vold, trusler, overgrep eller omsorgssvikt? Trenger du noen å snakke med? Du kan chatte med Alarmtelefonen for barn og unge på 116111.no, ringe 116 111, eller sende sms til 417 16 111, hele døgnet.

 

Les mer
attach_file

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Hvis du har det vanskelig, får du ofte råd om å snakke med noen. Men hvorfor hjelper det egentlig, og hvordan kan du komme i gang?

 

Les mer
account_circle