Hopp til hovedinnholdet

Moren min er psykisk syk, hun håper jeg skal bidra.

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Mamma er psykisk syk etter ting som skjedde med henne når hun var liten. Hun går hos psykolog, og får hjelp med det, men hun er veldig sliten og blir fort irritert om dagen. Jeg kan forstå det, men det er ikke så lett for meg. Lillesøsteren min skal feire bursdag med en venninne til helgen. Pappa er bortreist, og mamma greier ikke å hjelpe til, for hun blir så sliten av det. Nå prøver hun å hinte til meg om at jeg burde dra til venninen til søsteren min, for å hjelpe moren der med bursdagen. Mamma får så dårlig samvittighet for at hun ikke greier å hjelpe til, og klager over det hele tiden. Egentlig kunne jeg hjulpet til, men jeg sliter med sosial angst. Vet ikke hva jeg skal gjøre, vil ikke at mamma skal ha dårlig samvittighet for at den andre familien skal styre alt sammen. Har prøvd å snakke med henne om det, men hver gang sier hun bare at hun ikke orker å snakke om det, og at vi kan ta det en annen gang. Hva skal jeg gjøre? Pappa er på jakt nå, så han får ikke gjort noe uansett.

SVAR

Besvart 23.09.2019 23:12:19
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

 

Les mer
attach_file

Du kan kontakte familievernet

Familievernet kan hjelpe deg med små og store problemer hjemme. De som jobber der er fagfolk med taushetsplikt.

 

Les mer
attach_file

Sånn kan fastlegen hjelpe deg

Alle som bor i Norge har rett på fastlege. Fram til du er 16 år er besøk hos fastlegen gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

 

Les mer
attach_file

Har du foreldre som sliter psykisk?

Det er aldri din skyld, eller ditt ansvar at moren eller faren din er psykisk syk. Du trenger ikke å takle det alene. Våg å be om hjelp.

 

Les mer
account_circle