Hopp til hovedinnholdet

Hva kan jeg gjøre for å bli glad igjen?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei. Jeg orker ikke leve lengre, jeg er lei meg og deprimert hele tiden. Jeg har det fint på skolen med mange venner osv men med en gang jeg må hjem fra skolen blir jeg lei meg. Foreldrene mine er snille og jeg får alt jeg trenger men vi krangler mye, de kjefter nesten hele tiden fordi jeg glemmer alt jeg skal gjøre. Jeg glemmer og gjøre lekser, husarbeid, tjenester osv osv de sier at jeg har en attitude noe jeg ikke har og jeg føler at jeg gjør alt galt. Jeg er ofte lei meg og tenker mye på selvmord, jeg spiser ikke så mye å isolerer meg for det meste på rommet mitt, jeg sover nesten aldri heller, denne helgen sov jeg ikke eller spiste noe jeg lå bare og gråt jeg vet egt ikke hvorfor. Etter foreldrene mine og jeg krangler får jeg som regel en straff, de sier det ikke er en straff men en konsekvens, men det er jo det samme, jeg viser ikke at jeger deprimert så jeg tror ingen faktisk vet det. Hva kan jeg gjøre for å bli glad igjen?

SVAR

Besvart 09.10.2019 10:20:18
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Selvmordstanker

Har du selvmordstanker er det viktig at du snakker med noen om det. Du skal ikke trenge å gå alene med det vonde. Selv om alt føles håpløst finnes det løsninger.

 

Les mer
attach_file

Dette bør du vite om depresjon og vanskelige tanker

Livet kan være skikkelig dritt av og til. Newton har laga en film om dette, med 13 ting du bør vite om depresjon og vanskelige følelser.

 

Les mer
attach_file

Dette skjer med kroppen din hvis du spiser for lite

Er det farlig å spise lite mat én dag? Hva med over en lengre periode? Hvor lite mat kan du spise før det blir farlig, og hva er det egentlig som skjer med kroppen din da?

 

Les mer
attach_file

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Hvis du har det vanskelig, får du ofte råd om å snakke med noen. Men hvorfor hjelper det egentlig, og hvordan kan du komme i gang?

 

Les mer
attach_file

Du kan selv kontakte barnevernet

Har du det vanskelig hjemme, eller er du bekymret for hvordan noen du kjenner har det hjemme? Du kan selv melde fra til barnevernet.

 

Les mer
attach_file

Krangling, strenge grenser og bråk hjemme?

Synes du foreldrene dine er for strenge, at dere krangler for mye, eller at du bør få bestemme mer? Her er noen tips til deg.

 

Les mer
attach_file

Få det bedre hjemme med familieråd

I familieråd samarbeider barn, familie, nettverk og fagfolk om å finne de beste løsningene for deg som har det vanskelig hjemme.

 

Les mer
attach_file

Depresjon og negativ tenkning

Depresjon påvirkes i stor grad av hvordan man tenker. Det finnes måter å snu typiske tankemåter som "Jeg er ikke noe verdt" og "Jeg får ikke til noe, uansett".

 

Les mer
attach_file

Hjelp deg selv ut av depresjonen

Depresjon påvirkes i stor grad av hvordan du tenker. Én måte å mestre depresjon på kan være å utforske og avsløre den negative og urealistiske tenkningen, og så lære seg å korrigere tanker og bytte dem ut med realistiske. Her er tipsene du trenger.

 

Les mer
account_circle