Hopp til hovedinnholdet

Deprimert mamma som drikker og forandrer seg. Savner mamma, hvordan støtte

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei, jeg har før brukt å bo til foreldrene mine like mye, men bor nå kun et par helger hos mamma. Dette er fordi mamma har en depresjon og en tendens til å drikke litt mye etter en lang arbeidsdag med jobb neste morgen. Jeg forteller henne at jeg opplever drikkingen som ubehagelig da hun blir ulik seg og spydig. Som regel snakker vi utrolig godt sammen, men krangler når hun drikker. Jeg vil så gjerne at hun skal kose seg i hverdagen, men når det blir for mye av det gode er det krevende. Føles ut som at hun drikker seg lengre og lengre ned i misnøyen medført ved at hun ikke trives med yrket osv. Hennes depresjon er vanskelig da jeg må være mye selvstendig og i eget selskap mens hun sover bort dagene. Det oppleves som hardt å vise empati ovenfor problematikken hennes, når jeg samtidig blir frustrert av å se henne ta dårlige valg. Jeg blir avstøtende og kald rundt henne pga dette, noe jeg skjemmes over. Hva kan jeg gjøre for å vise støtte og klare å bo der mer? Savner henne sånn.

SVAR

Besvart 11.10.2019 10:42:51
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Oversikt over gode hjelpetjenester

Her finner du oversikt over gode hjelpetjenester for deg som har det litt vanskelig for tiden, eller deg som har spørsmål om alt fra problemer hjemme, alkohol, kropp og helse, til verneplikt og førerkort.

 

Les mer
attach_file

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

 

Les mer
attach_file

Mye alkohol og rus hjemme?

Du er ikke alene om å ha foreldre som drikker for mye eller ruser seg. Det er vanskelig i hverdagen, og kanskje ekstra vondt i ferier.

 

Les mer
account_circle