Hopp til hovedinnholdet

Venn som sliter veldig mye som har en psykisk syk mamma

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei. Vennen min sliter veldig mye. Han er 14. Han vil lissom ingenting lengre. Han er negativ å klager på rare ting som lukter og lyder. Han er lite på skolen å han virker ikke tilstede når vi er sammen. Han har sagt til meg at mamman har psykiske lidelser som går utover han og lillebroren. De jeg husker er ocd, angst, paranoid, schizofren, emosjonell.. og flere personlighetsforstyrrelser. Og så har noen nevnt borderline. Han har sagt at ho er veldig paranoid, snakker stygt om pappan, truer han hvis han ikke gjør som ho vil, han får ikke ha de vennene han vil, han får skylden for alt, ho ignorerer han mye, han lukter vondt uka han er hos ho... Men mamman vil ikke la han bo hos pappan sin 100% hvis pappan ikke gir fra seg lillebroren. Han og pappan har prøvd alt, men det er ingen som tror på at mamman er slem. Han har grint foran meg, vist meg truende meldinger å sagt at ho virker som en god mor foran alle, men når de er alene så er ho slem. Så hva kan han/jeg gjøre??

SVAR

Besvart 05.11.2019 19:06:26
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Alarmtelefonen med døgnåpen chat

Utsettes du for vold, trusler, overgrep eller omsorgssvikt? Trenger du noen å snakke med? Du kan chatte med Alarmtelefonen for barn og unge på 116111.no, ringe 116 111, eller sende sms til 417 16 111, hele døgnet.

 

Les mer
attach_file

Vennen min har det vanskelig – hvordan kan jeg hjelpe?

Ser du at en av vennene dine har det vanskelig? Har en venn betrodd seg til deg om noe som gjør deg bekymret? Slik kan du hjelpe.

 

Les mer
attach_file

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

 

Les mer
attach_file

Du kan selv kontakte barnevernet

Har du det vanskelig hjemme, eller er du bekymret for hvordan noen du kjenner har det hjemme? Du kan selv melde fra til barnevernet.

 

Les mer
account_circle