Hopp til hovedinnholdet

Faren min tar fra meg ting og straffer meg, han blir sint og roper. Jente15

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Pappa behandler meg dårlig. Han er frekk når han snakker til meg og elsker at han har kontroll i huset og kan ta fra meg ting. Han blir veldig fort sur. Her om dagen spiste jeg ikke opp all maten HAN hadde tatt på fatet mitt fordi jeg var mett. Og han klikket. Han skrudde av Internett for resten av dagen som straff og kalte meg utakknemlig. Han blir sur for små ting hele tiden. Og når han blir sur på meg så tar han fra meg tingene mine som feks telefonen og Internett. Han truer meg med å ta fra meg ting og straffe meg. Jeg har prøvd å si «unnskyld» «kan vi snakke om dette rolig» eller «kan du forklare din side av saken?» fordi han blir sint og roper så mye. Men da bare ler han og himler. Jeg orker ikke mer. Mamma har snakket i flere år at hun vil flytte ut. Men det blir aldri noe av. Meg, mamma og søsteren min har det så koselig når han er borte. Jeg vil gjerne flytte vekk fra han. Dette har vært et problem under hele oppveksten min. Hva skal jeg gjøre. Jeg føler meg så alene.

SVAR

Besvart 14.11.2019 22:46:24
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Krangling, strenge grenser og bråk hjemme?

Synes du foreldrene dine er for strenge, at dere krangler for mye, eller at du bør få bestemme mer? Her er noen tips til deg.

 

Les mer
attach_file

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Vi gir deg ti tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

 

Les mer
attach_file

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Hvis du har det vanskelig, får du ofte råd om å snakke med noen. Men hvorfor hjelper det egentlig, og hvordan kan du komme i gang?

 

Les mer
attach_file

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

 

Les mer
attach_file

Oversikt over gode hjelpetjenester

Her finner du oversikt over gode hjelpetjenester for deg som har det litt vanskelig for tiden, eller deg som har spørsmål om alt fra problemer hjemme, alkohol, kropp og helse, til verneplikt og førerkort.

 

Les mer
attach_file

Når kan du flytte hjemmefra?

Du har ingen rett til å flytte hjemmefra før du er myndig (fylt 18 år). Men er du og foreldrene dine er enige om at du kan flytte, er det ingen lov som hindrer deg.

 

Les mer
account_circle