Hopp til hovedinnholdet

Når forholdene hjemme er uutholdelige

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Jeg går på folkehøgskole fordi jeg liker konseptet, men også fordi jeg ikke er trygg hjemme. Pappa og broren min har truet meg flere ganger med fysisk vold, og i sommer angrep de meg med slag, spark, og kveling. Mamma stod å så på, og familien min har ellers utført mye psykisk og økonomisk vold mot meg i årevis. Nå prøver de også å overvåke meg. Jeg kan ikke reise hjem til Jul fordi jeg er ikke trygg. Det er stor sjanse for at de angriper meg og bruker psykisk vold igjen. Jeg er student og har lite penger og mye lån, jeg kan ikke bo på hotell i julen. Jeg har venner, men de fleste studerer i utlandet eller har ikke penger til å gi meg kost og losji. Finnes det andre løsninger for hvor jeg kan være i julen? Jeg kan ikke dra hjem. Familien min er relasjonsmessig ødelagt og jeg kommer til å bli utsatt for fysisk og psykisk vold.

SVAR

Besvart 12.11.2019 22:34:36
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Opplever du vold hjemme?

Er hjemmet ditt er et sted der du er redd, må være på vakt og passe på hva du sier og gjør? Sånn skal det ikke være.

 

Les mer
attach_file

Alarmtelefonen med døgnåpen chat

Utsettes du for vold, trusler, overgrep eller omsorgssvikt? Trenger du noen å snakke med? Du kan chatte med Alarmtelefonen for barn og unge på 116111.no, ringe 116 111, eller sende sms til 417 16 111, hele døgnet.

 

Les mer
attach_file

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Hvis du har det vanskelig, får du ofte råd om å snakke med noen. Men hvorfor hjelper det egentlig, og hvordan kan du komme i gang?

 

Les mer
account_circle