Hopp til hovedinnholdet

Jeg takler ikke å bo hos mamma på fulltid. Hva skal jeg gjøre?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei. Jeg har skilte foreldre, og moren min har alltid vært veldig nedlatende og stygg i munnen. Ho kaller meg for stygge ting hele tiden, legger all skyld på meg om det skulle være noe, blir kjempe sur for småting, er spydig og frekk ut av det blå, stjeler penger, m.m. Pappa vet hvordan mamma er og både han og jeg syns det her er veldig håpløst. Har prøvd å prate med henne, men da snur ho bare om på ting og kommer med løgner og legger skyld på meg. Pappa flytter til høsten, og jeg vil ikke være med for jobben min og vennene mine er her. Så jeg vet ikke hva jeg skal gjøre, jeg takler ikke å bo hos mamma på fulltid da det sliter på meg psykisk. Hva skal jeg gjøre? Jeg trenger virkelig hjelp. Mamma er en skikkelig dårlig mamma som kun tenker på sitt eget beste og aldri gir meg ros eller skryt for noe, ingenting jeg gjør er bra nok for ho. Akkurat nå bor jeg både hos mamma og pappa, men er mest hos pappa da mamma bare gjør meg trist. trenger virkelig råd.

SVAR

Besvart 30.11.2019 11:22:33
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Barneloven

Barneloven regulerer blant annet foreldrenes plikter og ansvar for barna, og barnas rettigheter overfor foreldrene. Den gir deg blant annet rett til å bestemme selv i noen viktige spørsmål etter du har fylt 15 år.

 

Les mer
attach_file

Du kan kontakte familievernet

Familievernet kan hjelpe deg med små og store problemer hjemme. De som jobber der er fagfolk med taushetsplikt.

 

Les mer
attach_file

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Hvis du har det vanskelig, får du ofte råd om å snakke med noen. Men hvorfor hjelper det egentlig, og hvordan kan du komme i gang?

 

Les mer
attach_file

Helsestasjon for ungdom

Helsestasjon for ungdom er et gratis tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

 

Les mer
attach_file

Du kan selv kontakte barnevernet

Har du det vanskelig hjemme, eller er du bekymret for hvordan noen du kjenner har det hjemme? Du kan selv melde fra til barnevernet.

 

Les mer
attach_file

Krangling, strenge grenser og bråk hjemme?

Synes du foreldrene dine er for strenge, at dere krangler for mye, eller at du bør få bestemme mer? Her er noen tips til deg.

 

Les mer
attach_file

Oversikt over gode hjelpetjenester

Her finner du oversikt over gode hjelpetjenester for deg som har det litt vanskelig for tiden, eller deg som har spørsmål om alt fra problemer hjemme, alkohol, kropp og helse, til verneplikt og førerkort.

 

Les mer
account_circle