Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg flytte ut dersom foreldrene mine tillater det?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei. Jeg er ei jente på 15, og fylker 16 til våren. Jeg og faren min krangler konstant, det går normalt ikke en dag uten krangel, og noen ganger varer de i flere dager. Foreldrene mine er skilt, og jeg bor fast alene hos faren min. Han er nokså åpenbar og viser hvordan han liker den eldre broren min bedre enn meg, og hvordan jeg er en "skuffelse". Jeg gjør mesteparten av husarbeidet, slik som matlaging, rydding, vasking, vaske tøy etc. Jeg har ikke bedt om noe på flere år tror jeg, og betaler for alt selv unntatt mat. Så jeg tror jeg vil klare meg på egenhånd. Jeg kan ikke fordra å bo her, og lurte på når jeg har lov til å flytte ut? Faren min vil sikkert ha meg vekk uansett, men moren min støtter meg med å flytte ut. Har jeg lov til å flytte ut når som helst når foresatt tillater det, eller er det først etter å ha fylt 16?

SVAR

Besvart 03.12.2019 12:15:50
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Barneloven

Barneloven regulerer blant annet foreldrenes plikter og ansvar for barna, og barnas rettigheter overfor foreldrene. Den gir deg blant annet rett til å bestemme selv i noen viktige spørsmål etter du har fylt 15 år.

 

Les mer
attach_file

Når kan du flytte hjemmefra?

Du har ingen rett til å flytte hjemmefra før du er myndig (fylt 18 år). Men er du og foreldrene dine er enige om at du kan flytte, er det ingen lov som hindrer deg.

 

Les mer
attach_file

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Vi gir deg ti tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

 

Les mer
account_circle