Hopp til hovedinnholdet

Jeg sliter med angst og depresjon og foreldrene mine forstår meg ikke..

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei, jeg er 18 år. Jeg har bodd i en leilighet Pappa bygde i det gamle huset. Vi flyttet til det nye huset. Jeg flyttet til leiligheten etter rundt 4 måneder. Jeg sliter med mye angst og depresjon. Etter sommeren flyttet jeg, mamma og pappa tilbake til det gamle huset. Jeg går på påbygg nå og pågrunn av angsten min har jeg sagt fra meg 2 fag på skolen så tar påbygg på et 2 årig løp. Jeg krangler med foreldrene mine så og si konstant og føler at det blir værre når jeg bor med dem. Broren min er bipolar og sliter med alkohol og narkotika, jeg krangler også med han ofte. Foreldrene mine forstår ikke at jeg ikke kan fungere som normalt med den graden av angst og depresjon jeg har. Dette fører til veldig mye krangling og at de kaller meg "lat" og jeg blir veldig sint og klarer ikke å forklare meg. I går ble det for mye for meg og jeg stakk til kompisen min. Jeg vet ikke om jeg vil tilbake til dem og leter etter en annen plass og bo. Hva skal jeg gjøre?

SVAR

Besvart 06.12.2019 12:31:05
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Sånn kan fastlegen hjelpe deg

Alle som bor i Norge har rett på fastlege. Fram til du er 16 år er besøk hos fastlegen gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

 

Les mer
attach_file

Over 18 med psykiske problemer?

Det er hjelp å få ved psykiske problemer. Kontakt skolehelsetjenesten, Helsestasjon for ungdom, fastlegen eller Psykisk helsetjeneste i kommunen. De kan gi deg samtalehjelp og/eller henvise deg til DPS eller annen psykolog.

 

Les mer
attach_file

Angst

Ordet "angst" brukes ofte om frykt som kjennes sterkere enn det man kan forvente i situasjonen. Ofte kjenner man ulike sterke, kroppslige reaksjoner. Det finnes god hjelp for alle typer angstlidelser.

 

Les mer
attach_file

Krangling, strenge grenser og bråk hjemme?

Synes du foreldrene dine er for strenge, at dere krangler for mye, eller at du bør få bestemme mer? Her er noen tips til deg.

 

Les mer
attach_file

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Vi gir deg ti tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

 

Les mer
account_circle