Hopp til hovedinnholdet

Synes det er mye press i Jula. Opplever at relasjon i familien er vanskelig

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

hei. jeg føler at alle rundt meg har det helt supert. alle har store familier de er med i jula, imens i år satt jeg og mamma og lillebroren min alene på juleaften. jeg føler at jula er en høytid med press, om å ha stor familie og få mange gaver. mamma og pappa er skilt, og på pappa sin side av familien er det, meg lillebroren min, pappa, onkel og farfar. onkelen min er syk. han er på grensen til voldelig. han kommer bare med negative komentarer, og har slått pappa før, men jeg var der ikke. vi må feire høytider med han, men jeg gruer meg nesten bare. pappa sover nesten hele tiden, og jeg føler at han tror vi er eldre en det vi er. han er ikke varm som andre foreldre, går det an å få en person til å bli varm? jeg og lillebroren min klangler og sloss hele tiden, og mamma er kjefete hele tiden, har prøvd å ta det opp med hun før, men hun finner på en unskyldning eller bytter tema. og onkel og tante på mamma sin side har fått et barnebarn, så vi er ikke med dem i jula. hva kan jeg gjøre?

SVAR

Besvart 31.12.2019 14:49:04
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Vi gir deg ti tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

 

Les mer
attach_file

Alarmtelefonen med døgnåpen chat

Utsettes du for vold, trusler, overgrep eller omsorgssvikt? Trenger du noen å snakke med? Du kan chatte med Alarmtelefonen for barn og unge på 116111.no, ringe 116 111, eller sende sms til 417 16 111, hele døgnet.

 

Les mer
attach_file

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Hvis du har det vanskelig, får du ofte råd om å snakke med noen. Men hvorfor hjelper det egentlig, og hvordan kan du komme i gang?

 

Les mer
attach_file

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

 

Les mer
account_circle