Hopp til hovedinnholdet

Jeg er ofte redd for å være hjemme.

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

hei, jeg er ofte redd for å være hjemme, og er ikke sikker på hva jeg skal gjøre med det. jeg bor hjemme sammen med familien min, og jeg føler meg ikke helt komfortabel sammen med dem. jeg har en far jeg føler at jeg ikke kan snakke med, og noen ganger kan han bli hardhendt mot spesielt meg. jeg har en søster som er 10, hun roper veldig mye, og når hun gjør det får jeg en følelse av utrygghet og at hun kan plutselig finne på og gjøre noe mot noen. broren min er 7, han er mye voldelig og ham skremmer meg mye, selv om han bare er 7 så kan han lett skade meg. moren min er dem eneste støttespilleren jeg har, og hun forstår ikke alle følelsene jeg har. hun forstår ikke når jeg sier at jeg ikke vil være hær. jeg har vurdert flere ganger å kontakte barnevernet, men tanken på å skulle skuffe foreldrene mine med å gjøre det skremmer meg.

SVAR

Besvart 01.01.2020 12:17:36
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Krangling, strenge grenser og bråk hjemme?

Synes du foreldrene dine er for strenge, at dere krangler for mye, eller at du bør få bestemme mer? Her er noen tips til deg.

 

Les mer
attach_file

Du kan selv kontakte barnevernet

Har du det vanskelig hjemme, eller er du bekymret for hvordan noen du kjenner har det hjemme? Du kan selv melde fra til barnevernet.

 

Les mer
attach_file

Alarmtelefonen med døgnåpen chat

Utsettes du for vold, trusler, overgrep eller omsorgssvikt? Trenger du noen å snakke med? Du kan chatte med Alarmtelefonen for barn og unge på 116111.no, ringe 116 111, eller sende sms til 417 16 111, hele døgnet.

 

Les mer
attach_file

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

 

Les mer
attach_file

Oversikt over gode hjelpetjenester

Her finner du oversikt over gode hjelpetjenester for deg som har det litt vanskelig for tiden, eller deg som har spørsmål om alt fra problemer hjemme, alkohol, kropp og helse, til verneplikt og førerkort.

 

Les mer
attach_file

Hva er vold?

Vold er handlinger som kan skremme eller skade noen, og kan være både fysisk og psykisk. Det finner mange ulike typer vold. Her forklarer vi noen av dem.

 

Les mer
account_circle