Hopp til hovedinnholdet

Hvordan kan vi hjelpe vår venninne som ikke har det bra?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Jeg har en venninne som er 19 snart 20 år. Hun har mange problemer, både med familien og med seg selv. Hun har blant annet dårleg økonomi og har gjort seg avhengig av noen nye venner som oppfordrer henne til å bruke alt hun har av penger på alkohol. Hun har det ikke bra og jeg og flere andre er bekymret. Vi ønsker å hjelpe henne, men nå som ferien snart er over reiser vi til hver vår plass i landet, og kommer ikke tilbake før noen dager i påsken. Hun har trekt seg mer og mer tilbake, og vi ser at hun ikke har det bra. Jeg og en veninne hadde tenkt å sende inn bekymringsmelding til barnevernet, men trur hun er for gammel til å få hjelp fra dem. Vi har bedt henne om å oppsøke psykolog flere ganger, men hun sier hun ikke har råd, og hun ser ikke hvor galt det er i ferd med å bli. Hva kan vi gjøre? Hvem kan vi eventuelt melde ifra til?

SVAR

Besvart 04.01.2020 09:41:18
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Oversikt over gode hjelpetjenester

Her finner du oversikt over gode hjelpetjenester for deg som har det litt vanskelig for tiden, eller deg som har spørsmål om alt fra problemer hjemme, alkohol, kropp og helse, til verneplikt og førerkort.

 

Les mer
attach_file

Vennen min har det vanskelig – hvordan kan jeg hjelpe?

Ser du at en av vennene dine har det vanskelig? Har en venn betrodd seg til deg om noe som gjør deg bekymret? Slik kan du hjelpe.

 

Les mer
attach_file

Sånn kan fastlegen hjelpe deg

Alle som bor i Norge har rett på fastlege. Fram til du er 16 år er besøk hos fastlegen gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

 

Les mer
account_circle