Hopp til hovedinnholdet

Jente 15 har det vanskelig hjemme, Strenge restriksjoner

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei, jeg er en jente på 15 år. Jeg har det veldig vanskelig hjemme og trenger hjelp. Pappa har ikke snakket med meg på en uke. Mamma ble sint fordi jeg hadde gutter på snap, men jeg gjorde ikke noe galt. Hun tok mobilen min og jeg får den ikke. Søskene mine er alltid frekke mot meg og foreldrene mine gjør ikke noe, de sier stygge ting hele tiden, jeg er alltid veldig deppa.

Jeg får ikke lov til å dra ut med venner noe som da har ført til at det er lit vanskelig med venner på skolen. Fikk heller ikke lov til å dra på leirskole, telttur og sånt. Jeg får ikke lov til å ha på det jeg vil. Jeg vil bli adoptert av noen som er snille og setter pris på meg. Lar med være ute med venner, hører på meg når jeg har det vanskelig, og oppfyller en ungdoms ønsker. Men foreldrene mine kommer ikke til å la meg bli adoptert. Jeg kan ikke snakke med dem fordi det ikke nytter. De vil ikke høre. Hvis de får vite om dette så kommer de til å bli veldig sinte. Men mine søsken har det bra hjemme.

SVAR

Besvart 07.01.2020 23:58:22
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Alarmtelefonen med døgnåpen chat

Utsettes du for vold, trusler, overgrep eller omsorgssvikt? Trenger du noen å snakke med? Du kan chatte med Alarmtelefonen for barn og unge på 116111.no, ringe 116 111, eller sende sms til 417 16 111, hele døgnet.

 

Les mer
attach_file

Krangling, strenge grenser og bråk hjemme?

Synes du foreldrene dine er for strenge, at dere krangler for mye, eller at du bør få bestemme mer? Her er noen tips til deg.

 

Les mer
attach_file

Du kan selv kontakte barnevernet

Har du det vanskelig hjemme, eller er du bekymret for hvordan noen du kjenner har det hjemme? Du kan selv melde fra til barnevernet.

 

Les mer
attach_file

Du kan kontakte familievernet

Familievernet kan hjelpe deg med små og store problemer hjemme. De som jobber der er fagfolk med taushetsplikt.

 

Les mer
attach_file

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

 

Les mer
account_circle