Hopp til hovedinnholdet

Hva er psykisk vold? Rett til innsyn i brorens barnevernssak?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei, jeg lurer på hva psykisk vold er. Man hører så lite om det at jeg ikke har noe kunnskap om det annet enn at jeg tror jeg er utsatt for det. Det hender ofte pappa begynner å krangle og begynner å ramse opp ord som uforskammet dritt unge, alt vitende ungdom(ironi) osv.. han har sagt før at han ikke ser poenget i livet og truer med selvmord. Føler derfor jeg ikke kan si noe imot han heller. Før jeg ble født vet jeg barnevernet var involvert pga noe med broren min, men jeg har aldri fått vite hvorfor( har jeg krav på dette?). Pappa kan vøre snill til tider men når han blir sint er jeg ordentlig redd, han sier blant annet «før i tiden var det lov å slå barn». Er dette psykisk vold??

SVAR

Besvart 04.02.2020 15:41:35
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Opplever du vold hjemme?

Er hjemmet ditt er et sted der du er redd, må være på vakt og passe på hva du sier og gjør? Sånn skal det ikke være.

 

Les mer
attach_file

Alarmtelefonen med døgnåpen chat

Utsettes du for vold, trusler, overgrep eller omsorgssvikt? Trenger du noen å snakke med? Du kan chatte med Alarmtelefonen for barn og unge på 116111.no, ringe 116 111, eller sende sms til 417 16 111, hele døgnet.

 

Les mer
attach_file

Hva er vold?

Vold er handlinger som kan skremme eller skade noen, og kan være både fysisk og psykisk. Det finner mange ulike typer vold. Her forklarer vi noen av dem.

 

Les mer
attach_file

Er det oppdragelse eller vold?

Foreldre skal oppdra barn, men har ikke lov til å utsette dem for vold. Det kan være vanskelig å vite hvor grensa går mellom hva foreldre har lov til og ikke.

 

Les mer
attach_file

Hva er barnevernet?

Barnevernet skal gi barn, ungdom og familier hjelp og støtte når det er vanskelig hjemme.

 

Les mer
account_circle