Hopp til hovedinnholdet

Jeg kommer fra en familie med mange problemer

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Jeg kommer fra en familie med mange problemer. I det siste har det gått opp for meg at mye av det som har skjedd med meg gjennom mitt liv ikke er helt normalt. Mine foreldre har alltid blitt lett sinte på selv de minste ting. Jeg har aldri opplevd fysisk vold fra dem, men det blir mer psykisk. Jeg føler alt er alltid min feil og derfor går jeg alltid rundt og har dårlig samvittighet for dem. De truer ofte med for eksempel ta vekk mobilen min eller at jeg ikke får gjøre ting med mindre jeg tar meg sammen. Jeg føler de alltid må ha kontroll på meg, og jeg vet at de flere ganger har gått inn på min mobil og blokkert folk de ikke liker. De bestemmer hvem det er jeg kan være med. Har aldri prøvd alkohol men de lukter ofte på ånden min når jeg kommer hjem. Har lite privatliv. Jeg tørr ikke å snakke med dem om det siden det blir så lett sure, og klarer å manipulere det om til at alt jeg sier ikke er sant og at det ikke er deres feil. Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre.

SVAR

Besvart 14.02.2020 23:24:49
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Vi gir deg ti tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

 

Les mer
attach_file

Hva kan du bestemme selv?

Det er viktig å være klar over at du i utgangspunktet har selvbestemmelse i alle saker som angår din helse fra du har fylt 16 år. Det er den helserettslige myndighetsalderen. I noen tilfeller kan du bestemme selv allerede fra 12 år.

 

Les mer
account_circle