Hopp til hovedinnholdet

Hvordan få foreldrene mine til å respektere meg for den jeg er?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei! Eg har nokre spørsmål. Eg er 14 år og har ei veslesøster som er snart 9 år. Mamma og pappa seier at eg må legge meg samtidig som henne, og dei behandlar meg også som ein niåring. Korleis skal eg få dei til å slutte å behandle meg som om eg er yngre enn eg er? For litt sidan snakka vi om konfirmasjon heime, og eg sa at eg ikkje har lyst til å konfirmere meg i kyrkja. Då blei dei veldig sure og sa at dei ikkje ville høyre meir snakk om det. Eg vil ikkje såre nokon, men eg føler at dei ikkje vil lytte til meg, og at dei ikkje respekterer meg for den eg er. Har de nokre gode råd til meg? Helsing jente 14 år

SVAR

Besvart 02.03.2020 14:52:14
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Få det bedre hjemme med familieråd

I familieråd samarbeider barn, familie, nettverk og fagfolk om å finne de beste løsningene for deg som har det vanskelig hjemme.

 

Les mer
attach_file

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

 

Les mer
attach_file

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Vi gir deg ti tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

 

Les mer
attach_file

Hva kan du bestemme selv?

Det er viktig å være klar over at du i utgangspunktet har selvbestemmelse i alle saker som angår din helse fra du har fylt 16 år. Det er den helserettslige myndighetsalderen. I noen tilfeller kan du bestemme selv allerede fra 12 år.

 

Les mer
attach_file

Konfirmasjon - hva passer for deg?

Skal du konfirmere deg? Hva slags konfirmasjon skal du i så fall ha?

 

Les mer
account_circle