Hopp til hovedinnholdet

Vanskelig at mamma er bekymret

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei, på grunn av koronaviruset er ting litt vanskeligere enn vanligvis. Jeg selv er ikke beskymret for viruset, jeg er verken redd for at jeg blir smittet eller dør (som er svært usannsynlig) eller at det samme skjer med noen andre. Moren min, derimot, er ekstremt beskymret. Hun vasker leiligheten hver dag, passer på at jeg og broren min vasker hendene våre, og "freaker ut" dersom en av oss hoster, nyser, eller bare er litt ekstra trøtt en dag. Dette er stressende for meg. I tillegg blir hun irritert på at jeg underreagerer over dagens situasjon (jeg er autist). Jeg kan ikke fortelle henne at hennes reaksjon stresser meg eller noe lignende. Da blir hun sur (hun voldtokk meg før, så jeg er ekstra forsiktig). Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre.

SVAR

Besvart 20.03.2020 19:04:59
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Har du foreldre som sliter psykisk?

Det er aldri din skyld, eller ditt ansvar at moren eller faren din er psykisk syk. Du trenger ikke å takle det alene. Våg å be om hjelp.

 

Les mer
attach_file

Disse korona-rådene gjelder

Selv om vi er ganske lei nå, er viktig at alle fortsatt følger rådene fra helsemyndighetene. Lurer du på noe om korona? Hvis du benytter chatboten på helsenorge.no, finner du svar på det meste.

 

Les mer
attach_file

Er det vanskelig å være hjemme?

Hvis hjemmet ditt ikke føles som et bra sted å være, kan det være du og familien din trenger hjelp. Her får du råd til hva du kan gjøre.

 

Les mer
account_circle