Hopp til hovedinnholdet

Jeg ønsker at foreldrene mine flytter fra hverandre!

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei Jeg er 16 år og så lenge jeg har husket har mine foreldre kranglet og vært uvenner. De har alltid sovet på forskjellige rom. De siste årene har det blitt verre. De krangler nesten hele tiden og jeg begynner å lure på om det påvirker min og lillesøster,14, sin psykiske helse. Mamma eier huset og truer pappa jevnlig med å kaste han ut. Har reagerer alltid med å kalle henne «fitte, drittkjerring» eller lignende. En stor krangel kan starte med noe så lite om at noen glemte å kjøpe brød. Kranglene handler alltid om det samme: Vi har lite penger, mamma mener det er pappas feil. De er generelt uenige om alt. Pappa kjefter mye og blir kjempe sint, mamma blir spydig å snipete hvis lillesøster eller jeg har gjort noe galt. Jeg forstår at dette ikke er normalt. Jeg vil helst at pappa skal flytte ut. De fortjener å finne seg en ny kjæreste. Siden jeg var 14 har jeg følt meg «tom» jeg bryr meg lite om skole og utsetter ting. Snakker ikke med venner om det. Trenger jeg proff hjelp?

SVAR

Besvart 20.03.2020 17:35:23
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Når foreldrene krangler

Selv om det ikke er uvanlig at foreldre krangler er det naturlig å bli bekymra når det skjer. Her er noen tips til hva du kan gjøre.

 

Les mer
attach_file

Oversikt over gode hjelpetjenester

Her finner du oversikt over gode hjelpetjenester for deg som har det litt vanskelig for tiden, eller deg som har spørsmål om alt fra problemer hjemme, alkohol, kropp og helse, til verneplikt og førerkort.

 

Les mer
attach_file

Du kan kontakte familievernet

Familievernet kan hjelpe deg med små og store problemer hjemme. De som jobber der er fagfolk med taushetsplikt.

 

Les mer
attach_file

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Vi gir deg ti tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

 

Les mer
account_circle