Hopp til hovedinnholdet

Jeg sliter psykisk og har det verre nå når jeg er hjemme.....

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei. Jeg sliter veldig psykisk. Jeg har depresjon, angst og ptsd. Jeg får det bare mye værre av å være hjemme. For jeg blir så sliten og får mer lyst til å selvskade meg selv og får mer lyst til å ta livet mitt. Har drevet med kutting i litt over ett år. Men det er litt av og på når jeg gjøre det. Det kan være perioder jeg gjør det mye og andre som jeg ikke gjør det i det hele tatt. Jeg blir ikke noe mishandlet av foreldrene mine og søsknene mine. Men ting blir bare så mye værre av å være hjemme. Og jeg klarer ikke å snakke med foreldrene mine om det som er vanskelig. For hvis jeg gjør det så føler jeg at det ikke hjelper noen ting. Så da lurer jeg på om jeg burde ta kontakt med barnevernet for å se om det er noe de kan gjøre for at ting skal blir bedre. Har tenkt på at det ville vært bedre å bo på institusjon eller og ha en avlastningsfamile. Tørr egt ikke å si det til foreldrene mine for jeg føler og vet at de ikke vil at jeg skal bo på institusjon eller ha en avlastningsfamile.

SVAR

Besvart 26.03.2020 10:55:56
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting

Gruer du deg til å snakke med foreldrene dine om vanskelige ting? Kanskje er du redd for hvordan de skal reagere?

 

Les mer
attach_file

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Hvis du har det vanskelig, får du ofte råd om å snakke med noen. Men hvorfor hjelper det egentlig, og hvordan kan du komme i gang?

 

Les mer
attach_file

Oversikt over gode hjelpetjenester

Her finner du oversikt over gode hjelpetjenester for deg som har det litt vanskelig for tiden, eller deg som har spørsmål om alt fra problemer hjemme, alkohol, kropp og helse, til verneplikt og førerkort.

 

Les mer
attach_file

Påvirker koronasmitten hvordan du har det psykisk?

Det kan slite på oss mentalt når en annerledes situasjon varer lenge, slik som med koronasituasjonen. Har du psykiske vansker fra før, kan det blir vanskeligere å håndtere. Da bør du prate med noen.

 

Les mer
attach_file

Selvskading - sett ord på det

Det kan være vanskelig å forstå hvorfor noen vil påføre seg selv kutt og sår. Selvskading er et emne som kan være vanskelig å snakke om, men åpenhet er ofte det beste.

 

Les mer
account_circle