Hopp til hovedinnholdet

Hva skal jeg gjøre når jeg opplever at krangling hjemme gjør meg usikker?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Jeg føler at mamma og pappa overreagerer når de er sure på meg. Vi krangler nesten aldri. Jeg tror jeg bare har krangla med pappa en gang, og med mamma har jeg krangla to ganger. Jeg er veldig beskjeden og gjør ikke stort ut av meg, men hvis jeg gjør en liten feil så blir de utrolig sure og kjefter på meg. Jeg vet ikke om jeg ville kalt det en krangel en gang, fordi de lar meg ikke forklare meg. Det ender bare opp med at jeg blir redd for dem, og ting blir aldri det samme mellom oss. Kanskje jeg bare er slem, eller kanskje de overreagerer fordi det er ulikt meg, eller kanskje det er fordi mamma har ADHD. Jeg gjør noen ganger ting som jeg ikke synes er ille selv, og det er først når de kjefter på meg at jeg får skyldfølelse. De har aldri slått meg, men jeg går alltid opp på rommet mitt og gjemmer meg resten av dagen. Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre.

SVAR

Besvart 25.03.2020 19:24:13
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Vi gir deg ti tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

 

Les mer
attach_file

Selvtillit og selvfølelse

Har du dårlig selvtillit eller selvfølelse? Hva er forskjellen på de to, og hvordan kan du få god selvfølelse og passe god selvtillit?

 

Les mer
attach_file

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

 

Les mer
account_circle