Hopp til hovedinnholdet

Har innsett at selvmord er feil løsning, men aner ikke hva jeg skal gjøre?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Pappaen til mamma misahandlet mamma pg søskna hennes, og tante drepte sønnen sin. Pappa vil ikkr ha noe med meg å gjøre, så jwg har ikke kontakt med han. Jeg ble flyttet i fosterhjem da jeg var 7 og bodde der i 8 år. Jeg ble mobbet fra 1 til 10 klasse. Jeg flytta da jeg begynte på vgs. Da jeg flytta mista jeg kontakten med søskna mine. Jeg bor hos besteforeldrene mine nå, men de maser mye og klager på alt jeg gjør, og det synes jeg er slitsomt. De eneste jeg har kontakt med i familien min er mamma stepappa og besteforeldrene mine, for jeg kjenner ikke resten av familien min så godt og ikke vet jeg så mye om hvem som er i slekta mi. Jeg vokste opp med å hjelpe mamma med å ta vare på familien siden mamma har ME og blir fort sliten. Jeg finner stadig ut nye ting om familien min som ikke er positivt. Jeg har hoppet ut av en bli i 100kmt fordi jeg ikke orket mer men har funnet ut at jeg valgte feil løsning og at det var et under at jeg overlevde det. Jeg aner ikke hva jeg skal gjøre?

SVAR

Besvart 26.03.2020 12:59:36
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Hvis du har det vanskelig, får du ofte råd om å snakke med noen. Men hvorfor hjelper det egentlig, og hvordan kan du komme i gang?

 

Les mer
attach_file

Hjelp deg selv ut av depresjonen

Depresjon påvirkes i stor grad av hvordan du tenker. Én måte å mestre depresjon på kan være å utforske og avsløre den negative og urealistiske tenkningen, og så lære seg å korrigere tanker og bytte dem ut med realistiske. Her er tipsene du trenger.

 

Les mer
attach_file

Selvmordstanker

Har du selvmordstanker er det viktig at du snakker med noen om det. Du skal ikke trenge å gå alene med det vonde. Selv om alt føles håpløst finnes det løsninger.

 

Les mer
attach_file

Oversikt over gode hjelpetjenester

Her finner du oversikt over gode hjelpetjenester for deg som har det litt vanskelig for tiden, eller deg som har spørsmål om alt fra problemer hjemme, alkohol, kropp og helse, til verneplikt og førerkort.

 

Les mer
account_circle