Hopp til hovedinnholdet

Jeg er en jente på 16 år som klarer meg mindre og mindre hjemme.

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei! Jeg er en jente på 16 år som klarer meg mindre og mindre hjemme. Foreldrene kritiserer meg og kaller meg frekke ting. Jeg har ordene dems hele tiden i hode. Selvtilliten min er forferdelig og jeg har bare lyst til å gråte, skrike og kaste ting når jeg er hjemme. Jeg holder nesten ikke ut mer. Jeg føler meg så dårlig her og føler hele tiden angst for at plutselig kommer noen inn eller at hvis jeg går opp på kjøkkenet og en av dem er der så sier de et eller annet frekt. På grunn av det har ikke bare selvtilliten min blitt verre, men jeg kan bli veldig sur på noen eller blir sykt lei meg for noe smått. Jeg føler hver dag at jeg holder på å eksplodere og jeg vil bare ikke være her. Og ja, jeg har prøvd å snakke med dem, det gikk helt forferdelig. Mamma begynte å si at jeg er sykt egoistisk og alt. Hvis jeg krangler sånn sykt med pappa, så kan han dra i meg.. En gang klarte jeg ikke mer og skrek tilbake, da tok han meg hardt bak hode. Han snakket ikke til meg på besten 2 uker. Hjelp

SVAR

Besvart 27.03.2020 13:03:44
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Vi gir deg ti tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

 

Les mer
attach_file

Alarmtelefonen med døgnåpen chat

Utsettes du for vold, trusler, overgrep eller omsorgssvikt? Trenger du noen å snakke med? Du kan chatte med Alarmtelefonen for barn og unge på 116111.no, ringe 116 111, eller sende sms til 417 16 111, hele døgnet.

 

Les mer
attach_file

Slik hjelper du en venn med spilleproblemer

Kjenner du noen som sliter med spilleavhengighet, men er usikker på hvordan du kan hjelpe? Her er rådene for deg som ønsker å hjelpe.

 

Les mer
account_circle