Hopp til hovedinnholdet

Foreldrene mine tar ofte mobilen min - er det greit?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei! Jeg lurer på om det er greit at foreldrene mine tar mobilen min for å få meg til å gjøre noe for dem? I dag tidlig våknet jeg opp til at mamma hadde tatt både pcen min og mobilen min fra meg, og sa jeg skulle få den tilbake da jeg hadde vasket hele huset. De har også tatt mobilen min hundrevis av ganger når jeg og lillesøsteren min har kranglet. Det som skjer er at hvis vi krangler og de ikke orker å høre på det, så bare tar de mobilene våre for å få oss til å slutte. De tar den også hver eneste kveld klokken tolv, også i feriene og helgene. Jeg mener jeg er gammel nok til å regulere bruken av telefon selv, og synes det er skikkelig urettferdig at de alltid skal ta den. Vi har hatt samtalen om mobil ekstremt mange ganger, men det ender alltid opp med at de blir sure og reglene forblir de samme. Er det ingen lov som sier noe om at jeg har rett til å bestemme over mine egne eiendeler? Eller at de ikke bare kan ta den sånn helt uten videre? Hilsen jente på 16.

SVAR

Besvart 11.04.2020 09:49:03
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Hva kan du bestemme selv?

Det er viktig å være klar over at du i utgangspunktet har selvbestemmelse i alle saker som angår din helse fra du har fylt 16 år. Det er den helserettslige myndighetsalderen. I noen tilfeller kan du bestemme selv allerede fra 12 år.

 

Les mer
attach_file

Krangling, strenge grenser og bråk hjemme?

Synes du foreldrene dine er for strenge, at dere krangler for mye, eller at du bør få bestemme mer? Her er noen tips til deg.

 

Les mer
attach_file

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Vi gir deg ti tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

 

Les mer
account_circle