Hopp til hovedinnholdet

Jente 13. Trives ikke på skolen men foreldrene forstår ikke.

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei ung.no, jeg er en 13 år gammel jente. Jeg får nemlig ikke bestemme noe om skolen selv. Det kan for eksempel være om jeg vill byte fag som spansk til et annet. Jeg går da også på en skole hvor jeg ikke trives i det helle tatt. Som jeg heller ikke får bytte fra. Vær gang jeg prøver å snakke med mamma og pappa om det her så blir det ofte krangling. Det er som om de ignorer alt jeg har og si. De tenker ikke på hvordan jeg har det på skolen, at jeg ikke liker meg der får jeg føler meg utestengt og de jentene der er så slem og frekk. Jeg føler meg litt fanget i et sted hvor jeg ikke får lovt til å kontrollere mitt egent liv. De mener også at det på en måte er min feil at jeg blir utestengt av venne gjengen min.

SVAR

Besvart 11.04.2020 10:41:25
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Vi gir deg ti tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

 

Les mer
attach_file

Hva kan du bestemme selv?

Det er viktig å være klar over at du i utgangspunktet har selvbestemmelse i alle saker som angår din helse fra du har fylt 16 år. Det er den helserettslige myndighetsalderen. I noen tilfeller kan du bestemme selv allerede fra 12 år.

 

Les mer
attach_file

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting

Gruer du deg til å snakke med foreldrene dine om vanskelige ting? Kanskje er du redd for hvordan de skal reagere?

 

Les mer
account_circle