Hopp til hovedinnholdet

Broren min har fått problemer med å håndtere sinne sitt.

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei! Mitt spørsmål gjelder min lillebror, han er straks 18 år og han har begynt å få problemer med å håndtere sinnet sitt. Han bor sammen med mamma, jeg har flyttet ut og pappa døde tidligere i år, han brydde seg ikke om det. Han har diagnosene ADHD uoppmerksom, Asberger og tics, og hans store lidenskap er gaming. Mamma prøver å få hjelp av han til små oppgaver i hjemmet, men han blir bare sint og kjefter, om han må avslutte spillingen er det et helvete uten like, om han må være med bort sitter han å furter fordi han ikke får sitte på mobil/PC å spille og svarer mamma stygt, og du ser han biter tennene sammen for ikke å klikke. Nå i det siste har sinnet blitt værre, og han har ved et tilfelle slått mamma, og det er jo overhodet ikke bra. Så jeg lurer på hva kan konsekvensene av dette bli? Kan han i værste fall bli dømt og fengsles om han fortsetter? Han går til psykolog fra før av, men åpner seg ikke særlig mye. Hva kan vi gjøre? Hvordan få han til å ikke være så mye sinna?

SVAR

Besvart 16.05.2020 22:38:49
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Alarmtelefonen for barn og unge 116 111

Utsettes du for vold, trusler, overgrep eller omsorgssvikt? Trenger du noen å snakke med? Du kan chatte med fagfolk på Alarmtelefonen for barn og unge på 116111.no.

 

Les mer
attach_file

Du kan kontakte familievernet

Familievernet kan hjelpe deg med små og store problemer hjemme. De som jobber der er fagfolk med taushetsplikt.

 

Les mer
attach_file

Bruker du vold når du blir sint?

Er du ofte aggressiv? Hender det at du slår? Da kan det hende du har et volds- eller aggresjonsproblem. Les om faresignalene og hvordan du kan få hjelp.

 

Les mer
account_circle