Hopp til hovedinnholdet

Hva kan jeg gjøre med mammas samlemani?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hva kan jeg gjøre med mammas samlemani? Det har plaget meg i flere år, spesielt nå. Mamma og stefaren min roter og det går for langt. De er i fornektelse. Jeg har alltid ryddet og ryddet og forsøkt å ordne opp. Jeg har prøvd alt - å ta det opp hyggelig, fortalt om psyken, spurt andre om hjelp, vært streng og sint. Flere timers rydding ser like ille ut etter noen minutt. Broren min flytta ut og orker ikke mer. Jeg sliter med psyken (og er kanskje bipolar) og kjæresten tror det er pga. oppveksten & hjemmet. Vi er bekymret for lillebror, og ønsker å sende mamma og de bort for å rydde og pusse opp slik at lillebroren vår slipper å vokse opp med de samme problemene. Tviler på at de klarer å opprettholde det. Hva kan jeg gjøre for å ordne opp i dette? Jeg vet jeg ikke kan tvinge noen til å endre seg, men noe må skje. Jeg elsker dem og vil ikke såre dem. De er ikke 50 en gang, og han lille har hele livet foran seg. Det må skje noe eller så må jeg kutte dem ut fordi det påvirker meg psykisk.

SVAR

Besvart 16.05.2020 23:21:12
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Du kan kontakte familievernet

Familievernet kan hjelpe deg med små og store problemer hjemme. De som jobber der er fagfolk med taushetsplikt.

 

Les mer
attach_file

Helsestasjon for ungdom

Helsestasjon for ungdom er et gratis tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

 

Les mer
attach_file

Alarmtelefonen med døgnåpen chat

Utsettes du for vold, trusler, overgrep eller omsorgssvikt? Trenger du noen å snakke med? Du kan chatte med Alarmtelefonen for barn og unge på 116111.no, ringe 116 111, eller sende sms til 417 16 111, hele døgnet.

 

Les mer
attach_file

Oversikt over gode hjelpetjenester

Her finner du oversikt over gode hjelpetjenester for deg som har det litt vanskelig for tiden, eller deg som har spørsmål om alt fra problemer hjemme, alkohol, kropp og helse, til verneplikt og førerkort.

 

Les mer
attach_file

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Hvis du har det vanskelig, får du ofte råd om å snakke med noen. Men hvorfor hjelper det egentlig, og hvordan kan du komme i gang?

 

Les mer
account_circle