Hopp til hovedinnholdet

Jeg har det vanskelig med romkameraten min...

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei. Jeg har en romkamerat som skal ha rett hele tiden. Hun mener at jeg skal være enig med henne og tenke som henne, men det går ikke. I tillegg så må jeg ha katta mi inne på rommet, da han har seperasjonsangst for meg og kan ikke være i stua om natta. Det er helt greit, men hun vil ikke ha kattedoen inne på rommet. Problemet med det er at katten min har tisset og bæsjet på sengen og gulvet siden kattedoen gikk. Selv da nekter hun at den kommer inn igjen. Vi deler rom enn så lenge og skal flytte om 2 uker. Da får vi hvert vårt rom. Men hvordan kan jeg komme frem til henne uten å såre henne eller gjøre henne sint? Jeg sliter med angst og depresjon og hun har PTSD, så det er vanskelig for meg å si ifra. Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre eller si, for når jeg er uenig, så benekter hun og prøver å overtale meg til at hun har rett men ikke jeg. Hvis jeg da ikke gir meg, så blir hun sur, himler med øynene og vil ikke snakke med meg... Dette gjør meg ekstremt fortvilet...

SVAR

Besvart 28.05.2020 11:19:53
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Depresjon og negativ tenkning

Depresjon påvirkes i stor grad av hvordan man tenker. Det finnes måter å snu typiske tankemåter som "Jeg er ikke noe verdt" og "Jeg får ikke til noe, uansett".

 

Les mer
attach_file

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Hvis du har det vanskelig, får du ofte råd om å snakke med noen. Men hvorfor hjelper det egentlig, og hvordan kan du komme i gang?

 

Les mer
attach_file

Angst

Ordet "angst" brukes ofte om frykt som kjennes sterkere enn det man kan forvente i situasjonen. Ofte kjenner man ulike sterke, kroppslige reaksjoner. Det finnes god hjelp for alle typer angstlidelser.

 

Les mer
attach_file

Vennskap, både verdifullt og sårbart

Hvordan skal man få en god venn, hva er en god venn og hvordan holde på en god venn? Vennskap er viktig, og noen ganger litt vanskelig.

 

Les mer
account_circle