Hopp til hovedinnholdet

Bestevenninnen min har det dårlig hjemme, hvordan kan jeg hjelpe henne?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei, bestevennen min sine foreldre er rett og slett slemme og frekke mot henne. De kan finne på å si helt forferdelig ting slik at hun blir helt knust. Hun fyller 18 om en uke og for litt siden fant foreldrene hennes ut at hun hadde kysset en gutt og løyet om hvor hun var. Begge foreldrene hennes kalte henne løs og hore og slut-shamet henne. De sa hun var en skam for familien og ikke lenger var velkommen. Hun fikk ikke lov til å ta på noe i huset, heller ikke spise eller sove før på slutten av dagen. Dette er kun ett eksempel på en slik situasjon hvor foreldrene hennes behandler henne som dritt. De kan kalle henne svak og en skam for familien som om det ikke betyr noe. Jeg hater å se bestevenninnen min gråte og bli kjempe lei seg for noe foreldrene hennes sier til/om henne. Har veldig lyst til å hjelpe til eller gjøre noe, men jeg vet ikke hva!

SVAR

Besvart 04.06.2020 13:10:58
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Vennen min har det vanskelig – hvordan kan jeg hjelpe?

Ser du at en av vennene dine har det vanskelig? Har en venn betrodd seg til deg om noe som gjør deg bekymret? Slik kan du hjelpe.

 

Les mer
attach_file

Oversikt over gode hjelpetjenester

Her finner du oversikt over gode hjelpetjenester for deg som har det litt vanskelig for tiden, eller deg som har spørsmål om alt fra problemer hjemme, alkohol, kropp og helse, til verneplikt og førerkort.

 

Les mer
attach_file

Helsestasjon for ungdom

Helsestasjon for ungdom er et gratis tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

 

Les mer
attach_file

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Hvis du har det vanskelig, får du ofte råd om å snakke med noen. Men hvorfor hjelper det egentlig, og hvordan kan du komme i gang?

 

Les mer
attach_file

Utsettes du for sosial kontroll?

Det er naturlig å ha grenser og regler hjemme, men noen foreldre kan være så strenge at de bryter norsk lov.

 

Les mer
account_circle