Hopp til hovedinnholdet

Redd for storebror som bor hjemme

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Jeg er redd for å bo hjemme. Broren min er 19 år og han bor fortsatt hjemme. Han er sur og i dårlig humør ganske ofte. Han har sagt at hvis jeg er respektløs mot han så slår han meg og det har han sagt flere ganger. Jeg er redd før å snakke rundt han for jeg vet ikke hva han syns er respektløst. Har snakket med mamma om dette men hun tar ingenting på alvor. Føler hun ser på han som hennes lille gutt. Hun skjønner ikke at jeg og broren min ikke går overens. Broren min har sinneproblemer og han har vært fysisk med meg før. Vi har egentlig aldri gått overens, jeg synes at han burde flytte ut fordi jeg er bare 15 og han er snart 20 år. Jeg har sagt dette til mamma men hum bryr seg ikke og sier at han kan bo hjemme så lenge han vil. Jeg har tenkt mange ganger på å finne meg en annen plass å bo. Jeg orker ikke mer av dette, at jeg må liste meg rundt han og er redd for å snakke. Jeg har faktisk vurdert å irritere han så mye at han slår meg for mamma har sagt at han må flytte ut hvis han slår.

SVAR

Besvart 30.05.2020 15:29:20
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Opplever du vold hjemme?

Er hjemmet ditt er et sted der du er redd, må være på vakt og passe på hva du sier og gjør? Sånn skal det ikke være.

 

Les mer
attach_file

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Vi gir deg ti tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

 

Les mer
attach_file

Alarmtelefonen med døgnåpen chat

Utsettes du for vold, trusler, overgrep eller omsorgssvikt? Trenger du noen å snakke med? Du kan chatte med Alarmtelefonen for barn og unge på 116111.no, ringe 116 111, eller sende sms til 417 16 111, hele døgnet.

 

Les mer
account_circle