Hopp til hovedinnholdet

Hvordan kan jeg få pappa til å forstå at jeg vil snakke med noen?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei! Jeg er en jente på 13 og har en del mentale problemer, blant annet en spiseforstyrrelse. Sist når jeg snakket med foreldrene mine om det ble de bare sure og kalte meg egoistisk. Jeg kjempet hele kampen min alene. I det siste har jeg vært veldig tom og pappa har forstått dette og ønsker å snakke med meg om det hver dag. Det er vanskelig for meg å snakke om problemene til han fordi han tror at jeg gjør det for å være «spesiell». Jeg har foreslått å snakke med profesjonelle istedenfor, hver gang jeg snakker med han føler jeg med som dritt etterpå. Han sier at han synes vi ikke bør få hjelp uten at han har hørt alt sammen. Han var også svært negativ når jeg snakket med helsesøster i fjor. Jeg vet at jeg aldri blir «glad» hvis jeg snakker med han om det, for da føler jeg at jeg ikke kan si alt. F.eks. at jeg ikke føler noen bånd mellom mamma og meg. Jeg vil helst ha profesjonell hjelp, eller la være. Hvordan skal jeg kommunisere dette med han? Takk på forhånd, hilsen jente 13.

SVAR

Besvart 17.06.2020 10:45:46
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Hva er BUP?

På BUP får du hjelp når du har det litt ekstra vanskelig. Du får selv være med å bestemme hvordan du får hjelp som passer deg.

 

Les mer
attach_file

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Vi gir deg ti tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

 

Les mer
attach_file

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

 

Les mer
account_circle