Hopp til hovedinnholdet

Mamma legger alltid skylden på meg, også for overgrep.

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei! Jeg er en jente på 14 med skilte foreldre. Moren min er ofte sur for små ting, for litt siden Spurte om mamma visste hvor noe på kjøkkenet var og ble sur uten at jeg gjorde noe galt. Hu sa ting som «du greier aldri noen ting» og «kan du ikke begynne å rydde oppe etter degselv som *navn*». Hun sammenligner meg med vennene mine og broren min. Hun begynte å kaste ting rundt på kjøkkenet og jeg ble redd og begynte å gråte, hun begynte å si ting som «hvorfor gråter du hele tiden, du har ikke noen grunn» eller «slutt å grin». Hun gir meg stygge blikk hver gang vi *krangler*. Jeg sier ikke ting tilbake for jeg vil ikke at det skal bli værre. Jeg sliter med spiseforstyrrelser men hun vet ikke noe om det. Jeg blir kvalm hver gang vi krangler og får vondt inni meg. Hun legger alltid skylden på meg og jeg begynner å bli lei. Hun støtter meg ALDRI, for eksempel for et halvt år siden ble jeg utsatt for overgrep og ifølge henne var det min skyld at dette skjedde. Noe det ikke var. Hva skal jeg?

SVAR

Besvart 19.06.2020 14:34:16
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Du kan kontakte familievernet

Familievernet kan hjelpe deg med små og store problemer hjemme. De som jobber der er fagfolk med taushetsplikt.

 

Les mer
attach_file

Oversikt over gode hjelpetjenester

Her finner du oversikt over gode hjelpetjenester for deg som har det litt vanskelig for tiden, eller deg som har spørsmål om alt fra problemer hjemme, alkohol, kropp og helse, til verneplikt og førerkort.

 

Les mer
attach_file

Er det oppdragelse eller vold?

Foreldre skal oppdra barn, men har ikke lov til å utsette dem for vold. Det kan være vanskelig å vite hvor grensa går mellom hva foreldre har lov til og ikke.

 

Les mer
account_circle